Екипировка

Бягане в мокро време

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Бягането по мокра или снежна настилка или дори киша е едно от нещата, които носят известна доза на дискомфорт по време на бягане. Никой не обича мокри крака особено ако е решил да бягаш 10км и още в първите 200 метра да е подгизнал. Затова  ние ще ви представим нискотехнологично и ценово достъпно решение на този проблем. Разбира се алтернативи не липсват – маратонки с GoreTex мембрана или специално пригодени за подобни условия модели като тези от Nike Schield колекцията. Маратонките за лоши условия са отлично решение, но цената им е висока или просто ги няма налични на българския пазар. Сравнително по-лесно се намират опции с GoreTex мембрана, които също вършат добра работа.

Нашето предложение би било приложимо за вас, ако не желаете да си купувате или не разполагате с маратонки за лошо време. Предложението, което ви предствяме ще ви спаси от мокрите крака в 6 лесни стъпки.  За целта са нужни: торби за смет, тиксо и ножица.

бягане в мокро време

Стъпка 1: Вземете една торба за смет или друга водонепропусклива торбичка/ чантичка.

Стъпка 2: Торбите за смет са малко по-големи, затова е добре да ги подкъсявате, по начина показан на картинка номер 2.

бягане в мокро времебягане в мокро време 4бягане в мокро време 5

Стъпка 3: Покрийте чорапът с торбичката. Постарайте се тя да е максимално прилепнала към кракът.

Стъпка 4: Облепете найлоновата чантичка около кракът по начина показан на снимка номер 4. Не стягайте, за да може топлият въздух свободно да се отвежда извън опакованото ходило.

Стъпка 5: Обуйте внимателно. Торбите за смет са от най-здравите, внимавайте да не се скъсат при обуването.

бягане в мокро време 6

Стъпка 6: Стегнете добре връзките, за да избегнете приплъзване на ходилото вътре в маратонката. Вече сте готови да бягате в сняг, киша, локви и други мокри места.

Този метод може да се прилага, както за бягане, така и за преходи в планината. Вдъхновение за тази тема почерпихме от лошото време и често задавания въпрос – “Как да запазя краката си сухи в лошите зимни условия?”.

Като всяко нещо нашето предложение си има своите предимства и недостатъци. Ето и част от тях изложени в табличен вид.

+ Предимства – Недостатъци

– Сухи крака в мокро време

– Ниска цена (30 торби за смет и тиксо за 5лв общо ви осигуряват 15 дена сухи крака)

– Няма нужда да си купувате нови маратонки

 

– Намалява комфорта

– Ако времето не е студено, има риск да ви се запарят краката

– Ако не стегнете добре връзките, може да ви се хлъзка крака в маратонката

 

1 Comment

  1. Васил Василев Reply

    Не мисля че това решение е удачно, дори смятам че е грешно и не би подобрило кой знае колко комфорта при бягане в лоши условия, даже напротив може и да го влоши. Полиетиленовите торбички предложени по-горе запарват краката, в един момент в следствие от потенето пак ще имаме мокри крака, но вместо тази влага да се отвежда ли абсорбира от обувката(маратонката), тя ще остане запечатана от торбичката – крайно дисконфортно.

Write A Comment