Състезания

XCo Adventure Cup – приключението

Pinterest LinkedIn Tumblr

XCO ADVENTURE CUP СЪБИРА СМЕЛЧАЦИТЕ ЗА ТРЕТА ГОДИНА

01.08.2012г.  До края на август феновете на приключенията на открито могат  да  се  регистрират  за  участие  в  третото  издание  на   XCo  Adventure  Cup  – екстремното състезание на България.

Регистрацията е отворена за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас и да се придвижва сигурно в планински терени. Регламентът изисква  и  основни  познания  в  скално  катерене,  спускане  на  рапели,  колоездене, плуване и гребане. Всички екипи са  от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.

Стартът е на 21 септември, като в рамките на 2 дни участниците ще трябва да преминат  дълго над 200 км, но достъпно трасе някъде из страната. Подробностите за маршрута се пазят в  тайна до самия старт. Трекинг, колоездене, бягане, спускане на рапел, скално катерене, ориентиране и издръжливост ще са предизвикателствата пред екипите от по двама души.

Новото в сравнение с предишните издания на надпреварата е включването на водни дисциплини – гребане и плуване, както и проникване в пещера. Локацията също е различна и стартът няма да е в близост до София.

Очаква  се  участие  на  близо  40  отбора,  а  за  успешното  провеждане  на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.

Основни   спонсори   на   проявата   в   края   на   септември   са   водещи   марки, производители на екипировка за екстремни спортове:  Silva,  Gerber,  Scarpa,  Smartwool, Ryders,   GoPro,   DirectAlpine,  Ortik,   BlueIce,  а  транспортът  на  съдийските  екипи  е осигурен от  Nissan .

Регламент, видео и снимки от XCo Adventure Cup 2011 и 2010 можете да намерите на уебстраницата на състезанието  http://www.adventure-cup.xcosports.com.

За XCo Adventure Cup:

От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от   Adventure   Race   тип   в   България.   В   световен   мащаб   тези   състезания   са изключително  популярни  –  емблематични примери са  Discovery Eco  Challenge,  Abu Dhabi    Adventure    Challenge,    XTerra.    Миналата    година    победители    станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които изминаха трасето София- пл.Верила-Рилски манастир за чисто време 15 часа и 10 минути. За изминалите две години 84 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата.

За повече информация:
Мобилен:    +359892233040
Ел. поща:    adventure-cup@xcosports.com; asya@xcosports.com
URL:    http://www.adventure-cup.xcosports.com

Write A Comment