Състезания

Уикенда на българското бягане

Pinterest LinkedIn Tumblr
Изминалият уикенд бе уикенда на българското бягане на дълги дистанции. Случиха се доста важни събития и за щастие някои влязоха в спортните новини на по-големите медии. Ние направихме един своеобразен обзор на събитията свързани с бягането, които се случиха през изминалите почивни дни. Започваме с майсторите:
 
Атлетика
Йоло Николов спечели балканската титла по маратон на международния маратон в Подгорица (Черна гора) с личен рекорд от 2:19:38 часа. Неговото най-добро постижение до момента беше 2.23:25 часа от маратона на София.
При жените неостаряващата Милка Михайлова се нареди трета с време от 2:56:0 часа. Иван Попов спечели второто място в полумаратона с 68:30 мин, където Митко Ценов се класира четвърти.
 
Прочетете интервюто с Йоло Николов, което той даде преди да замине за Подгорица – тук.
 
Любителско бягане

 

#SofiaEveningRun Събра 700 любители на бягането в Борисовата градина, за един истински празник на спорта. Бягаха много деца, любители, а най-емоционални бяха включилите се 120 корпоративни щафети. Събитието се превърна в най-големия корпоративен тийм билдинг на открито, а организатор бе спортен клуб Бегач. Вижте резултатите тук.
 
Ултрамаратони
На ултрамаратона Virgin Forest Trail имаме отлично представяне на българските бегачи. В Гърция Мария Николова се класира втора на 106км, а Тони Петков се нареди на трето място на 46км. На дистанцията от 160км Пламен Цукев завърши на шесто място.
 
Маратони
Есента е единия от най-благодатните сезони за бягане на маратон. В момента се организират маратони из цяла Европа, както и в близките на нас балкански държави, където традиционно има големи групи от български бегачи (Маратоните в Истанбул и Атина са едни от най-масово посещаваните от българи маратони). Пожелаваме успех на всички на които им предстои да бягат тази есен. 
 
Предстоящи състезания
Следващите събития в календара са The Cactus Run на 10 ноември и The Christmas Run на 15 декември, които са част от RunBG Trail Series.
 

Write A Comment