Истории

Кирил Николов – Дизела четвърти на скоростното изкачване на Айфеловата кула

Pinterest LinkedIn Tumblr

Състезанието “La Verticale de la Tour Eiffel”, което се провежда за втори път, тази година събра 40 професионални международни атлета, селектирани от комитет от световни експерти в бягането, както и 50 любителя, а 10 от състезателите бяха избрани от Организацията EcoTrail на принципа Wild card.

 “La Verticale de la Tour Eiffel” е уникално събитие по своята същност, тъй като за разлика от други състезания по скоростно изкачване на стълби, тази надпревара се случва на открито, сред забележителните гледки на Париж.

Стартът бе даден на 17.03. в 21:55ч. Условията по време на изкачването бяха повече от добри – чисто небе и свеж бриз. Пред участниците стоеше 279 метра вертикала или 1665-те стъпала на Парижкия монумент, които се доказаха като истинско предизвикателство за издръжливостта и бързината на бегачите. Състезателите стартираха през 1 минута време.

В състезанието тази година България бе представена от Кирил Николов – Дизела и Иван Сираков. Дизела зае престижното 4то място, а Сираков завърши на 22ро място. Първи стана Пьотър Лободински от Полша с време 7:48.77, подобрявайки миналогодишното първо време с цели 2 секунди. Втори се класира представителят на Германия – Кристиян Ридл (7:54), а на трето място застана австралиецът Марк Бурне с време 8:11. Кирил Николов завърши с време 8:20.38.

 

Миналата година рекордьорът от Ком-Емине зае второ място, като превзе стъпалата на Айфеловата кула за 8:12.16. След тазгодишния финал Дизела сподели: „Предизвикателството и тази година бе голямо. Дълго време се подготвях за състезанието. Доволен съм от резултата и се надявам в следващите стартове за сезона да се представям и по-добре.“

 

Кадри от La Verticale de la Tour Eiffel – Ecotrail de Paris IDF от снощи. Kiril Nikolov – Disl e на престижното 4-то място, а Ivan Sirakov – 22-ри! Кирил направи и дебют на новите маратонки Scarpa Spa Atom в състезание от такъв тип. Надяваме се и на по-добри класирания в бъдеще 😉

Posted by XCoSports Bulgaria on Friday, March 18, 2016

Write A Comment