Истории

Бягането също може да е отборен спорт

Pinterest LinkedIn Tumblr
Бягането може също да бъде отборен спорт. Това показаха от “Бягане за всички” през миналата събота в Южния Парк в София.
 
На редовните 5 километрови бягания, организирани всяка събота от 5kmrun.bg стартираха и две момичета, които обществото често нарича хора в неравностойно положение”. Девойките Маги и Никол стартираха съпътствани от придружители. Насърчавани от останалите бегачи, но също така и от публиката, Маги и Никол приключиха бягането 118-та и 119-та, за по-малко от 30 минути.
 
Целта на “Бягане за всички” е да подарявят добри емоции, на деца в неравностойно положение. Да ги окуражат, аплодират и най-важното да върнат усмивките на лицата им, защото тя не е част от ежедневието им. Организаторите на инициативата имат нужда от доброволци и ентусиасти, които да се включат в бъдещи инициативи от подобен характер. 
 
Всички, които имат двигателни увреждания или близки и познати на хора с подобни проблеми, могат да се свържат с хората от „Бягане за всички“ – очакват ги страхотни изживявания и много за споделяне.
 
 
Тази събота в Южният парк бегачи бягаха „5 км в подкрепа на децата с увреден слух от у-ще „Проф. Дечо Денев“ за закупуване на футболни екипи“. Това са деца като всички останали, те не искат да са различни, те не искат да бъдат съжалявани, това което искат е да играят футбол с екипи. Целта на малчуганите бе да съберат 360 лева, с които да закупят спортни екипи. Те обаче събраха доста повече – 895,71 лева, а 9 от децата дойдоха и избягаха пет километра заедно с хората, които ги подкрепиха.
 
Бягането има много лица. То може да ни кара да се чувстваме добре, може да помага, да помага на тези, които имат нужда, то може да ни обединява за добри каузи! 
 

Write A Comment