Истории

Хобитът Сам с три участия в маратон

Pinterest LinkedIn Tumblr

Хобитът Сам от трилогията “Властелинът на пръстените” се оказа бегач. Шон Остин, както всъщност се казва актьорът, е родом от Лос Анджелис и на 41 години вече има 3 маратона зад гърба си.

Шон Остин започва да бяга, когато приятел на баща му го попитал дали иска да участва в едно състезание с него. Това се случило преди 25 години. За него всеки ден, в който обува маратонките, е един добър ден.
Шон споделя, че има много търпелива жена. По време на медения им месец той тренирал доста. Съпругата му обаче не скучаела и си намирала различни занимания и карала мотор и често го прибирала след бягане.

Играещият Сам във „Властелина на пръстените” е непостоянен в тренировкитеси. Често е способен да почива от бягане в продължение на 3 месеца и след това да започне да бяга по 6 мили дневно в продължение на 3 седмици. Подобно на много бегачи той има мечта да участва в Бостънскиямаратон. Първата му стъпка по пътя към това състезание е да избяга маратон под 4 часа. Споделя, че не му е толкова трудно да следва тренировъченплан, но не се справя с хранителния режим.

В трилогията „Властелина на пръстените” той е трябвало да бъде дебеланко. Тогава той води заседнал живот в продължение на две години. Споделя, че чувството да си с наднормени килограми, когато искаш да бягаш, е сравнимо с това да си в затвор.

Тази година участва за трети път в маратона в Лос Анджелис. Най-доброто му време е от 1998г., когато завършва за 4:04часа. Преди две години отново участва, но тогава заради контузия не  успява да се подготви. Все пак участва и въпреки че е било истинско премеждие завършва за 5:16 часа. През тази година закръгления Сам завървша Honda LA маратонс време 04:25:47.

Израсналият в Лос Анджелис Шонсподеля, че често се намират папарации фенове, които го преследват докато бяга по улиците на града. Веднъж дори спасил фенка, която почти била блъсната от автобус, докато го преследвала.

Маратонът в Лос Анджелис има програма, наречена “I Run 4 Something”. Шонучаства в състезаниетос тениска, на която е изписано“# run3rd”. Кампанията му се казва така, защото на първо място бяга за себе си. На второ, бяга за семейството си и на трето място, за да се подкрепя тези, които бягат за някого, за някого, когото обичат или за една кауза, в която вярват.

За такъв бегач като ШонОстинперфектната тренировка няма нищо общо с разстоянието. За него винаги е по-важно да се чувства комфортно и да е едно със себе си и околната среда. Тогава той се чувства малко по-жив, отколкото преди да започне да бяга.

Любопитното, което разбрахме за Шон Остин, е че той предпочита екипировка на Nike. Използва маратонки от серията Nike+ и Nike+ GPS Watch.

1 Comment

  1. Във Властелина е доста по – дебеличък, две години яко е плюскал без да тренира:)

Write A Comment