Състезания

Buhovo Run завърши, а Trail Series навлиза в решителните месеци

Pinterest LinkedIn Tumblr

На 26.05 бе даден старта на осмият етап на RunBG Trail Series, в подножието на Стара Планина в гр.Бухово. Въпреки дългия уикенд и почивните дни на старт застанаха 70 участника, които премериха сили в две дистанции 5км и 10км. Трасето бе едно от най-красивите и достъпни до сега. Един друг факт бе доста радостен – на това издание нито един участник не успя да се загуби, поради тази причина не връчихме награда за най-загубен участник. Освен участници от България в състезанието се включиха участници от САЩ, Франция и Полша.

Времето в Бухово през изминалия уикенд бе изключително подходящо за бягане дори прохладноо, а температурите не бяха изпепеляващи. Зимните издания на  RunBG Trail Series бяха съпътсвани от кал и сняг, които отстъпиха място на хубавите гледни, цъфналите цветя и зелената природа.
 
Как протече състезанието? 
При мъжете на 10км първи финишира Димитър Михайлов – 00:42:21, следван от Димитър Димитров – 00:43:25 и Петър Попункьов – 00:43:42.
 
При жените на същата дистанция тройката оформиха – Малина Вацкичева – 00:54:30, Ива Дикова – 00:57:57 и Яна Петрова – 01:01:06. В състезанието участие взе и рекордьорката на България на 100км – Малина Вацкичева, която е ветеран и се състезава активно. 
 
При мъжете на късата дистанция от 5км първи се класира Александър Желязков – 00:21:04, следван от Димитър Димитров – 00:21:45 и Ивайло Иванов – 00:22:32. При дамите първа бе Моника Филипова – 00:23:07 , следвана от Десислава Иванова – 00:26:31 и Каролина Борисова – 00:27:22.
 
Спортният празник бе възможен с подкрепата на верига магазини SLS и Mizuno, които са новият партньор на Trail Series и ще са осигурят награди за следващите издания и за генералното класиране. Отново снимахме с официалната камера на веригата – Go Pro. Кметство Бухово, KrisoK photography, ние от runbg.net и нашите страхотни доброволци.
 
Очаквайте информация за следващия старт съвсем скоро, а той ще се проведе на 16 юни.
 
Снимки – албум | facebook албум
youtube канал
  фен страница на RunBG Trail Series

Интересни факти:

Участваха 5 доброволци. Научи как да станеш доброволец и какви са ползите от това –доброволчество.

Класиране 

Крайно класиране Генерално класиране

Write A Comment