Състезания

Остават броени дни до Wings for Life World Run’22

Pinterest LinkedIn Tumblr

След точно 13 дни, считано от 26-ти април, бегачи и хора със затруднено придвижване имат възможността да се включат в едно истински глобално бегаческо събитие, независимо къде се намират по света!

На 8-ми май 2022 пистолетът ще даде старт на шестото поред бягане с кауза Wings for Life World Run в България. Всеки участник може да бяга самостоятелно или в отбор без значение от местоположението си. Обединяващ елемент на всички подкрепили каузата е приложението за Android и iOS Wings for Life World Run App и уникалното аудио преживяване, което мотивира, забавлява и окуражава участниците по време на състезанието.
Горещо препоръчваме да изтеглите приложението поне ден по-рано. С приложението може да тренирате и симулирате деня на старта.

Wings for Life World Run’21 – Борисова градина

Wings for Life World Run e нещо, в което всеки може да се включи. Аз участвах благодарение на апликацията, а не съм бегач дори и в най-смелите си представи. Въпреки това, беше невероятно забавно и обогатяващо преживяване. Събитието представлява истински благородна кауза и ние от целия Red Bull Racing Team сме изключително горди да застанем зад нея.

С апликацията или на организирано събитие – винаги можеш да се включиш

Повече от 180 000 бегачи и хора с инвалидни колички от 195 нации взеха участие в Wings for Life World Run 2021, което го прави най-голямото бегаческо събитие в историята. Поради пандемичната обсатонвка през 2021-ва година, повечето участници се движеха поотделно под ръководството на приложението Wings for Life World Run и бяха преследвани от Virtual Catcher Car. През 2022 г. участниците отново ще могат да тичат с приложението, където и да са или да участват в някое от организираните бягания с определен маршрут. Има осем мащабни събития Flagship Run с истинска кола-преследвач на място и така наречените Organized App Runs, които са по-малки организирани събития.

Уникален формат за бягане: кола-преследвач като движеща се финална линия

Всички бегачи и хора, използващи инвалидни колички, които участват в Wings for Life World Run, ще започнат бягането си по едно и също време, 11:00 ч. UTC. Няма определена финална линия. Вместо това, 30 минути след стартовия сигнал, коли-преследвачи ще започнат да се движат и постепенно ще ускоряват, за да изпреварят участниците един по един, в реална или виртуална форма. Веднага след като кола “хване” бегач, неговото лично състезание приключва. Наистина специалното в Wings for Life World Run е, че всеки е финишира, независимо колко далеч е стигнал!

Как работи Wings for Life World Run?

Приобщаващ подход: Всеки може да участва в Wings for Life World Run

Стартовото поле на глобалното благотворително бягане е по-разнообразно от което и да е друго състезание с участници от 195 нации от целия свят. В него участват някои от най-добрите атлети в света заедно с начинаещи бегачи; има 18-годишни и някои участници, които са над 80-те; има бегачи и има хора в инвалидни колички: всички те са на пистата заедно, независимо от тяхното ниво на представяне, а това което ги обединява е общата кауза – подкрепа на изследванията на гръбначния мозък. 100% от всички входни такси и дарения от Wings for Life World Run отиват за внимателно подбрани изследователски проекти и помагат да се намери лек за хората с гръбначно-мозъчна недостатъчност.

Влади Гюров участващ в Wings For Life World Run 2021 и за 5-ти пореден път

„Красотата на Wings for Life World Run е, че абсолютно всеки може да участва и да бъде част от нещо наистина голямо“, казва Анита Герхардтер, главен изпълнителен директор на фондацията с нестопанска цел Wings for Life. „Миналата година беше невероятна предвид обстоятелствата. Тази година се надяваме да станем още по-мащабни. 100% от всички такси за участие в Wings for Life World Run отиват за работа в лаборатория или клиника и виждаме невероятни резултати през последните няколко години, така че гледаме в бъдещето с наистина големи надежди. “Известни имена като футболната звезда Неймар да Силва Сантос-младши, тенис професионалистите Матео Беретини и Стефанос Циципас, великата скиорка Линдзи Вон, легендата на рали Дакар Сирил Депрес и иконата на водните спортове Роби Найш са част от посланиците на каузата.Бягай с нас на 8-ми май 2022 в 14:00ч. местно време и помогни да станем част от решението за намиране на лек за хората с гръбначно-мозъчни проблеми.Организираното бягане в София стартира в Борисова градина (слончето).
Виж повече на:
– Събитие във фейсбук https://fb.me/e/2YRiZ4y8d
– https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/sofia
Видео 1 , Видео 2

С подкрепата на RUNBG и:

Comments are closed.