Състезания

България ще се включи в Wings for Life World Run за пети път

Pinterest LinkedIn Tumblr

Най-голямото световно бягане с кауза – Wings for Life World Run, се завръща и през 2021. На 9-ти май точно в 14:00 ч. местно време хиляди души от десетки различни държави ще стартират едновременно, за да подкрепят фондация Wings for Life в мисията й гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Сред тези страни за пети пореден път ще бъде и България. 

Регистрация за събитието

Тази година в София ще има официално организирано събитие от Run BG, в което всеки може да се включи.

Повече информация за бягането в Борисовата градина вижте ТУК.
Следете и новините във фейсбук събитието.

изтеглете приложението за Android и iOS

Регистрацията за събитието вече започна. Още сега имате възможност да дадете своя принос за каузата, като се запишете за участие в събитието на 9-ти май. Можете да го направите през приложението на Wings For Life (достъпно с Android и iOS). Минималната такса, която дарявате с регистрацията си, е 8 евро, но ако желаете, можете да допринесете и с по-висока сума.

Защо е важно да се включим

С участието си в кампанията вие стимулиратe напредъка в изследователската дейност, която търси лек за гръбначните заболявания. В последните години все повече учени от цял свят считат, че дори и хроничните увреждания могат да станат лечими.

Колкото повече хора подкрепят каузата, толкова повече се увеличава възможността да бъде намерено решение на проблема съвсем скоро.

От началото на инициатвата през 2014г. са регистрирани 700 000 човека от 195 националности, които общо са изтичали 7 милиона километра и са събрани над 30 милиона евро, преведени на фондация Wings for Life, под формата на дарения и регистрационни такси.

Нека станем част от глобалната инициатива и през 2021 г. и заедно с повече от 72 различни държави по света дадем крила за живот.

Comments are closed.