Състезания

Над 77 000 се включиха в Wings For Life 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

В неделя 77,103 души от 104 държави се събраха, за да постигнат това, което изглеждаше невъзможно в настоящата ситуация. Бягаха, ходеха или със своите колички едновременно в благотворителната акция Wings for Life World Run. Отделени от разстояние, но обединени по дух, те събраха 2,8 милиона евро за изследване на уврежданията на гръбначния мозък. Нина Зарина от Русия спечели за втора поредна година с 54,23 км, а Майкъл Тейлър от Великобритания избяга цели 69,92км и остана последния хванат от виртуалната кола преследвач.

„Всички сме се сблъсквали с граници и ограничения в личния си живот през последните седмици, но ситуацията започна да се подобрява. Хората с увреждане на гръбначния мозък са постоянно блокирани през целия си живот. Те също мечтаят да получат свобода и да вършат нещата, които обичат отново “, каза Анита Герхартер, изпълнителен директор на фондацията с нестопанска цел Wings for Life, чиято мисия е да намери лек за травмите на гръбначния мозък. „Днес повече от 77 000 души се събраха, за да дадат надежда и за да може един ден да премахнем бариерите за тези хора. Благодарение на тях ние сме една крачка по-близо до тази мечта. ”

Анита Герхартер – Изпълнителен директор на фондация Wings For Life

Точно в 14:00 часа българско време, повече от 200 българи заедно с бегачи от 104 страни започнаха своето бягане, независимо къде се намират или кое време на денонощието е при тях. От Австрия до Австралия и от Танзания до Тайван всички се движеха според местните разпоредби за дистанциране. Това стана възможно благодарение на приложение, което даде възможност на всеки да бяга поотделно, следвайки собственото си трасе. Всеки участник бягаше доколкото може и докато не беше хванат от емблематичния Catcher Car (Кола преследвач и движещата се финална линия.)

Статистика от Wings For Life 2020

  • 2,8 МЛН. ЕВРО
  • 104 ДЪРЖАВИ
  • 171 НАЦИОНАЛНОСТИ
  • 924,960 ПРОБЯГАНИ КИЛОМЕТРИ
  • 4:11 ЧАСА
  • 77.103 УЧАСТНИКА
Майкъл Тейлър – победител в Wings For Life 2020 с 69,92км

По време на финалните минути всичко се свеждаше до британския бегач Майкъл Тейлър и двукратния победител Арон Андерсън от Швеция. В последните минути Тейлър надделя със своите 69,92 км до 68,15 км за шведа. Рускинята Нина Зарина (54,23 км) надделя над победителката от 2017г.  Доминика Стелмах от Полша, за да спечели с 2,98 км.

Нина Зарина – победител в Wings for Life 2020 с 54.23км

Wings For Life World Run 2020 – челни позиции

Мъже: 1) Майкъл Тейлър (GBR) 69,92 км, 2) Арон Андерсън (SWE) 68,15 км, 3) Дариуш Нозински (ПОЛ) 67,1 км

Жени: 1) Нина Зарина (RUS) 54.23 км, 2) Доминика Стелмах (ПОЛ) 51.25 км, 3) Мартина Кантор (ПОЛ) 50.38 км

За Фондацията за изследване на гръбначния мозък Wings for Life

_____________________________________________

ЗА ФОНДАЦИЯТА И ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ:

За фондация Wings for Life/ „Крила за живот”:

Wings for Life / „Крила за живот” е фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос – Хайнц Кинигаднер. Тя финансира изследователски институти с цел откриването на лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия или спортни травми. „Крила за живот” финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи заедно със световно известни и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Официален сайт на фондацията: http://www.wingsforlife.com/en/

Официален сайт на световната кауза Wings for Life World Run: http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/


Comments are closed.