Състезания

XCo Adventure Cup – видео репорт

Pinterest LinkedIn Tumblr

XCo Adventure Cup 2013 завърши, а приключенията за участниците не липсваха. В продължение на 3 дни и 2 нощи всеки  можеше да следи движението на 39-те точки върху картата и как се придвижат участниците през различните препятствия на състезанието. Дисциплините бяха бягане – 50 км, колоездене по асфалт и планински пътища и пресечен терен – 160 км, скално катерене/спускане, плуване – 1 км, стрелба с лък и ориентиране, което е неизменно при придвижване по трасето. За тези три дни всички участници трябваше да се преборят с безсънието, с трудния терен и откриването на контролните точки, както и множеството препятствия и изненади, които организаторите бяха предвидили. 

Преди старта организаторите съобщиха, че трасето е изключително трудно и не очакват повече от 5 отбора да финишират. Подготвените отбори за щастие бяха повече и 7 от 35 успяха да завършат надпреварата. Победители са отбор Вариант 5 (Кирил Николов и Иван Сираков), втори са Clandestiono (Борис Влаев и Калоян Пейчев), а трети Олеле (Георги Радев и Светослав Терзийски).

Тандема Кирил Николов и Иван Сираков отново се пребори за първото място, а голямата новина, е че през 2014-та Кирил Николов ще участва в правенето на трасето за XCo Adventure Cup 2015. 

Класиране:

Ден 1

Ден 2

Ден 3

За тези, които не са успели да участват тази година или планират да участват през следващата е важно да се!

Регламент за състезанието, видео и снимки от XCo Adventure Cup 2012, 2011 и 2010 можете да намерите на уебстраницата на състезанието http://www.adventure-cup.xcosports.com.

За XCo Adventure Cup:

От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra.Миналата година победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които изминаха 256 км по поречието на Русенски Лом и региона на Русе за чисто време 22 часа и 49 минути. За изминалите три години над 100 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата. 

Write A Comment