Състезания

Wild Goat Run – едно ново предизвикателство с благородна кауза

Pinterest LinkedIn Tumblr

Представяме ви WILD GOAT RUN  – благотворително състезание, организирано от нашите приятели Бранислав Бранков и Таня Даскалова, по линия на кампанията “Професия Хижар”.

Целите на състезанието са многостранни: от една страна планинското бягане да бъде представено на една многопластова аудитория – сериозни бегачи и “новобранци” в бягането, обединени от друга страна от благотворителната кауза – да се съберат средства за закупуването, транспорта и монтажа на електросистема от независими енергийни източници на хижа Козя стена и така да направим един наш дом в планината още по-уютен и гостоприемен.

Състезанието е отворено за всички, без значение дали бягате от скоро, или сте изпечени ветерани на трейла. Трасетата са подбрани така, че да може всеки да се справи с тях, но в същото време да има добро предизвикателство и за по-опитните бегачи. Бегачите с по-малко опит могат да изминат по-късото трасе – до х. Козя стена – и по желание да останат да пренощуват на хижата. Късият маршрут е отворен и за най-малките участници, които ще могат да бягат, водени от планински водач.

Двете трасета на състезанието се припокриват в началната си, сравнително полегата част, минавайки през красивото Дамлъ дере, където по време на бягането ще можете да се насладите на заслоняващите ви величествени склонове на Балкана. След около 7км, трудността на трасето се увеличава, изкачвайки малко по-стръмно по живописна горска пътека към х. Козя стена, където е и финалът на късото трасе.
Оттук, участниците на дългото трасе ще продължат през една от най-живописните части на парк Централен Балкан, следвайки плътно билната туристическа маркировка, докато не се отклонят по Орозтепе, по пътеката  за с. Христо даново.
Оттук вече следва предимно спускане до финала, като през цялото време ще бягате през диви живописни гори и ще се наслаждавате на гледка към величественото централно било на изток и на запад от вас.

11301397 1014428071900641 1332517210 n

Дългото трасе, подходящо за хората, търсещи по-голямо предизвикателство е 24км с положителна денивелация от 1721м, като се бяга по черни пътища и туристически пътеки. Техническата трудност на трасето е относително ниска.
11281858 1014428078567307 1291881767 n
Късото трасе е много подходящо за хората, тепърва опитващи планинско бягане, или търсещи по-малко натоварване, преди предстоящата Витоша 100. Неговата дължина е 10км, а денивелацията, която се преодолява е 1280м+.

Състезанието ще се проведе на 6-ти Юни, със стартов пункт в близост до с. Христо Даново.
За повече информация, моля посетете сайта на събитието: http://wildgoatrun.eu/info.html
или следете събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/927376853980808/

Има всички предпоставки за едно, много зареждащо приключение в невероятна компания и както винаги – на невероятно място! 

Write A Comment