Екипировка

Обиколка на Витоша – съвети преди старта

Pinterest LinkedIn Tumblr

Дългоочакваната Обиколка на Витоша ще събере приблизително 1000 участника, тази събота пред Националния исторически музей. От няколко години събитието е най-масовото спортно събитие в България. До момента са се записали около 250 бегачи и скороходци. Стартът за пешеходците и бегачи ще бъде даден в 0:00 часа на 22.06 срещу 23.06, а на колоездачите в 6:00 часа сутринта на 23.06. Най-бързите скороходци и колоездачи финишират почти по едно и също време – около 10:00 часа сутринта!

Нашите съвети към вас относно екипировката

– Пудра за крака (силно препоръчително – помага за мазолите)
– Кремчета против подсичане и протриване
– Репелент за кърлежи също не е за пренебрегване
– Тънко яке/ шушляк / тениска с дълъг ръкав – ще ви трябват в ранните часове и когато минавате покрай яз. Студена там е традиционно хладно
– Ако ще ходите през повечето време щеките за ходене могат да ви помогнат (особено ако имате добра техника на ходене с тях)
– Челник или хубаво фенерче – абсолютно задължително
– Изотонични напитки /старайте се да сте хидратирани и да приемате минерали – липсата на натрий и глюкоза водят до хопогликемични пристъпи. Най-добре да имате 2-3 кристалчета морска сол или друг източник на натрий/ за средата на състезанието или слънчевата част на Обиколката)
– Сушени плодове, протеинови или енергийни барчета
– Не променяйте рязко хранителните си навици преди старта
– Хранете се по пунктовете (По време на обиколката ще изгорите между 6 000 и 8 000 калории)
– Избягвайте кафето и колата – те ще ви дехидратират
– За светлата част от деня, слънцезащитният крем ще ви спести много мъки

Съвети за безопастност. Носете си:

– Документ за самоличност
– 10-20лв ако закъсате и ви трябва такси
– Внимавайте след 10 часа по трасето ще се появят и колоездачи. Старайте се да сте леснозабележими и се пазете.
– Запишете си телефон на организаторите
– Прегледайте картата на трасето и подкрепителните пунктове. (Най-голям брой хора се отказват на пункта Чуй Петлово и Брезите)

Трасе и пунктове:

кликнете върху изображенията за по-голям размер пунктове трасе

Записване: Запомнете регистрационния си номер от сайта – ще ви помогне на място при получаване на стартов номер

Чистота: Умоляваме всички участници да не замърсяват Витоша. Отпадъците си оставяйте на пунктовете или в обозначени за отпадъци места.

Вещи и екипировка: Може да оставите вещи на старта и ще си ги намерите на финала. Ако искате да оставите екипировка на някой от пунктовете също може да го направите, в последствие ще си я получите в магазин Алпи.

След състезанието
В четвъртък на 28.06.2012 г. добре отпочинали и заредени с много истории всички ще се съберат в клуб MIXTAPE , за да видят заедно най-интересните кадри от състезанието и да разкажат своите незабравими моменти! До момента за участие са записани над 800 човека от 10 различни държави на възраст между 16 и 62 години.

Спонсори на събитието са: спортен магазин АЛПИ, колелата DRAG, ЧЕЗ, КОКА КОЛА, водата БАНКЯ, АРТРОСТОП,WEB-HILLS и „ЗД ЕВРОИНС“ АД – официалния застраховател на състезанието, както и благодарение на любезното съдействие на Саранда, ние от runbg.net, snowboard.bg, club MIXTAPE 5, GARMIN, NUTREND, BEFSA и бар Петък.
Нашият сайт ще е медиен партньор и ще осигури отразяването на събитието и снимков материал.

Пожелаваме на всички участници успех. Не забравяйте, че здравето ви е най-важно. Ако нещо непредвидено се случи просто се обърнете към организатор или спрете на някой пункт. Състезанието ще го има и следващата година.

Write A Comment