Истории

Духът на маратона

Pinterest LinkedIn Tumblr

Духът на маратона “Spirit of the Marathon” е документален филм разкриващ духа на маратонското бягане и направен от Джон Дънам (Jon Dunham). Филмът разказва историята на 6 маратонци докато тренират и се състезават на маратона в Чикаго през 2005-та година. Първата прожекция е излъчена за първи път на Международния Фимлмов Фестивал в Чикаго на 5 октомври 2005 г. 

Главните действащи лица във филма са:

Дина Кастър /Deena Kastor/ – елитен маратонец
Даниел Дженга /Daniel Njenga/ – елитен маратонец
Джери Майерс /Jerry Meyers/ – любител маратонец
Леа Кайли /Leah Caille/ – любител маратонец
Лори О’Конър /Lori O’Connor/ – любител маратонец
Раян Брадли /Ryan Bradley/ – любител маратонец

Във филмът ще успеете да доловите, каква е атмосферата и духът на маратона през множество гледни точки. През призмата на елитни маратонци, начинаещи маратонци и част от най-легендартните треньори и състезатели в маратона като Алберто Саласар. Препоръчваме ви го, приятно гледане!

1 Comment

  1. Георги Урумов Reply

    Филмът наистина е добре направен, и определно вдъхновяващ за хора като мен, на които им предстои първият маратон през 2013 г. Книгата, която прочетох преди няколко дни, обаче, “Born to Run” на Кростофър Макдугъл, промени представата ми за бягането изцяло и съм сигурен, че с ценните съвети за техниката на бягане на дълги разстояния, ще подобря значително подготовката си! Препоръчвам горещо тази книга на всички, които се занимават с багане и професионално и любителски:)

Write A Comment