Истории

Краси Георгиев ще бяга 36 часа на пътека с благотворителна кауза

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще бяга по пътека в рамките на 36 часа в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания. Той ще се изправи пред тежкото предизвикателство на 19-20 януари в Park Center Sofia. Неговата цел е събиране на средства за тренировъчни спортни лагери на българчета, преборили рака и покриване на разходи за участието им на световната олимпиада “Игри за победители” в Москва (световно състезание за деца, преборили рака).

Предизвикателството “36 часа” се очаква да се окаже едно от най-трудните за доскоро живеещият в Уайоминг, САЩ, българския бегач. До момента той има успешно завършени над 60 маратона (42 км) и близо 40 ултрамаратона (над 100 км) в цял свят, сред които определяното за най-тежко състезание по бягане в света “Бeдуотър” (216 км в Долината на смъртта), “Маратон на пясъците” (240 км в мароканската пустиня) и “Бразил 135+” (257 км в джунглата). Въпреки богатия си опит в подобни състезания по бягане обаче, Краси смята, че 36-те часа по пътечка ще са едно от най-сериозните изпитания за психиката и физиката му.


“Искам да направя нещо, с което да съпреживея изпитанията, през които тези деца са минали. Води ме моето изключително силно желание да помогна на малките герои. Така стигнах до идеята за рекордно дълго тичане по пътечка. До момента по този начин съм бягал най-дълго в продължение на 8 часа. Това беше едно от нещата, които си казах, че никога повече няма да повторя. Е, сега ще се опитам да тичам даже повече – цели 36 часа, но каузата е изключително важна.”
Krasse-water
По време на 36-часовото бягане Краси Георгиев планира да не бъде сам. За да се набират дарения за спортни лагери на децата, непосредствено до ултрамаратонеца ще бъде разположена втора пътека. По нея ще могат да бягат посетителите на
търговския център и да подкрепят каузата. За 100 метра бягане всеки участник ще дарява по 1 лев в специалните кутии на организаторите. Ще има възможност и за дистанционно участие чрез мобилното приложение Strava. В седмицата на предизвикателството “36 часа” (15-21 януари) всички желаещи да подкрепят каузата ще могат да запишат изминатите от тях чрез бягане километри и да дарят съответната сума на място в търговския център или по сметката на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”. “Решихме да подходим по този начин, за да не бъде просто даряване на средства, а да се направи по начин, по който се показва подкрепа за Краси и за децата. След като тези деца, преживели изключително тежко заболяване, спортуват, можем да го направим и ние.” – пояснява Венелина Величкова от “all6”
– един от организаторите на кампанията.
Deca-OHZ-GC4Q5367

“Тези деца са едни истински малки супергерои. Те се борят, надвиват ужасна болест и след това имат сили, дух и желание да спортуват. Защо да не направя нещо изключително и аз за тях? Защо да не се потрудят и други хора, да се замислим за тези деца и да им помогнем, за да са още по-активни и да разберат, че за нас са важни, че са герои? 36 часа по пътечка са нищо в сравнение с преживяното от децата, преборили рака. За мен не е важно постижението, рекордът, а възможността да им помогнем.” – допълва ултрамаратонецът.
Deca-OHZ-0222

За включилите се в инициативата на място са предвидени допълнителни бонуси, сред които – енергийни десерти “Roobar”, ваучери за стената по катерене “Стиска Ли Ти” в Park Center Sofia и други.

Основни организатори на предизвикателството “36 часа” са “Roobar”, агенция за дигитален маркетинг и PR “all6”, сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”, Park Center Sofia и Questers.

***

За дарения по банков път и подкрепа за кампанията:

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

IBAN: BG13FINV91501014721936

BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна Банка АД

Основание за плащане: “36 часа”

Повече за “36 часа” можете да научите от събитието във фейсбук: https://goo.gl/g66BW4

Фенстраница на Краси Георгиев: https://goo.gl/yegLTu

Write A Comment