Истории

5 планини, 5 върха, 24 часа и Кирил Николов

Pinterest LinkedIn Tumblr
Това лято един човек ще направи нещо, което никой друг не е правил – за 24 часа. Кирил Николов-Дизела ще опита да покори петте най-високи върха в България с бягане. Той ще изкачи пет планини една след друга на 14 и 15 август, за да докаже, че когато има цел и хъс, възможностите са неограничени.
 
Европейски вицешампион по ориентиране, Дизела е един от най-добрите ни планински бегачи в момента. Тези от вас, които са участавали в RunBG Trail Series са имали възможност да бягат заедно с него. В предизвикателството „Пет върха” той ще покаже бягане и ориентиране на световно ниво, за да вдъхнови всички, които спортуват и обичат природата. Кирил ще измине общо
100км по пет трасета и ще преодолее 7000м денивeлация пред погледите на всички, които се интересуват от бягане и следят приключението му наживо или онлайн в реално време.
Маршрутът
Стартът е на 14 август, в 18ч от местността Паниците под връх Ботев, а финалът е в кв. Драгалевци в София на 15 август, също около 18 часа.
 
Включени са следните пет трасета:
  • Местност Паниците, Стара планина – вр.Ботев – Паниците
  • Х.Вихрен, Пирин – вр Вихрен – х.Вихрен
  • Местност Трите буки, Осогово – вр. Руен – Трите буки
  • К.к.Боровец, Рила – вр. Мусала – к.к.Боровец
  • Кв. Драгалевци, Витоша – вр. Черни връх – кв.Драгалевци
 
Предизвикателството „Пет върха”  можете да проследите на уебсайт www.fivepeaks.bg
Може да прочетете и едно от интервютата, които направихме с Кирил Николов, след едно от месечните издания на RunBG Trail Series.
 
Приключението ще бъде заснето на видео с екшън камери GoPro, а филмът – разпространен в Интернет, за да станем всички съпричастни с най-голямото предизвикателство в планинското бягане у нас.
 

Write A Comment