Истории

5 Върха за 24 часа – пресконференция ден преди старта

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ще следим онлайн как европейският вицешампион изминава трасе от 100 км със 7000 м денивелация. Днес бе пресконференцията преди утрешния старт – видео.  

13 август 2013 г. Утре е стартът на 24-часовото приключение на Кирил Николов-Дизела, който ще опита да изкачи петтенай-високи върхав България с бягане.

На 14-ти август, от 19.30 часа, в Местността Паниците в Стара планина

бегачът ще започне изкачването си към връх Ботев, който е първият от поредицата. Кирил ще трябва да измине общо 100км по пет трасета и да преодолее 7000м денивeлация.

Можете да видите наживо атлета при старта и финала на приключението „Пет върха”, както и в различните отправни точка за върховете. За да знаете кога ще е на съответната точка, можете да следите пробега му онлайн в реално време на специалната секция в сайта www.fivepeaks.bg. На сайта ще има регулярно и новини за развитието на пробега и ключовите моменти. Предвиден е и специален таг за мнения и въпроси в социалните мрежи – #5peaksBG.

Маршрутът

Включени саследните пет трасета:

•Местност Паниците, Стара планина – вр.Ботев – Паниците

•Х.Вихрен, Пирин – вр Вихрен – х.Вихрен

•Местност Трите буки, Осогово – вр. Руен – Трите буки 

•К.к.Боровец, Рила – вр. Мусала – к.к.Боровец

•Кв. Драгалевци, Витоша – вр. Черни връх – кв.Драгалевци

Финалът е в кв. Драгалевци в София на 15 август, също около 19.30 часа. От площада на Драгалевци до точното място ще има маркировка, за желаещите да присъстват на големия финал. 

Европейски вицешампион по ориентиране за 2012 г., Дизела е и най-добрият ни планински бегач в момента.  В предизвикателството „Пет върха” той ще покаже бягане и ориентиране на световно ниво, за да вдъхнови всички, които спортуват и обичат природата. В почивките между върховете, той ще се възстановява с храни и добавки на Herbalife и ще бъде транспортиран от автомобили MINI. Транспортът между точките по трасето ще отнеме в добрия случай 8 часа, изчислиха организаторите от XCoSports България, така че на Дизела да му останат 16 часа за чистото бягане. Специалният екип за бягането на атлета е осигурен от Salomon. Предвид, че поне един от върховете ще бъде пробяган изцяло през нощта, Silva осигуриха челници за тъмната част от денонощието.

Цялото приключение ще бъде заснето на видео с екшън камери GoPro, а филмът – разпространен в Интернет и излъчен по bTV Action, за да станем всички съпричастни с най-голямото предизвикателство в планинското бягане у нас.

Предизвикателството „Пет върха”  можете да проследите на уебсайт www.fivepeaks.bg, благодарение на подкрепата на Formi.bg и Loggator . 

Кирил Николов – Дизела

Националният състезател по ориентиране и планинско бягане, Кирил Николов – Дизела, е роден през 1982 г. В момента той е най-добрият ориентировач и планински бегач на България. Изключителните му постижения включват:

•  Европейски вицешампион по ориентиране за 2012г.

•  6-то място на Световно първенство по ориентиране 2012 г.

• 1-ви места в най-големите щафети по ориентиране в света  – Юкола и 10 Мила– с финландския му отбор “Калеван Расти” през 2010 и 2012 г.

•  Три пъти 1-во място в екстремното комплексно състезание XCo Adventure Cup– през 2010, 2011 и 2012.

Инициативата се организира от XCoSports България, с подкрепата на Herbalife, MINI в България, GoPro, Salomon, Silva, Александър Логистикс.

Медийни партньори на пробега са: bTV ActionRunbg.net, Българска асоциация за ски екстремен и свободен стил, 360, Телевизия Туризъм , Sportal.bg, Peika.bg, See.bg  и Menbox. Повече за инициативата „Пет върха” можете да видите на уебсайт  www.fivepeaks.bgи във Facebook страниците на Кирил Николов-Дизелаи XCoSportsBulgaria.

Write A Comment