Хранене

Бърза закуска – мандарини

Pinterest LinkedIn Tumblr

Зимата е сезона, в който наличието на плодове на пазара, значително намалява. Зимата е и сезона на цитрусовите плодове. Мандарините са едно много добро решение за бърза закуска. Техният сезон обикновено е между ноември и февруари. Спокойно можем да кажем, че когато зимата дойде настъпва сезона на мандарините.

Те са малки плодове, но обикновено се продават в опаковки съдържащи десетки от тях. Предимството на мандарините се крие във факта, че само еднин плод се съдържат 60% от дневната доза витамин C. Други витамини съдържащи се в мандарините са тези от групата B и К, които подпомагат електролитното равновесие в организма. Калорийното съдържание е само 35 калории, което прави мандарините перфектната бърза закуска, без риска от приемане на излишни калории.

Пазаруване

Когато избирате мандарини в магазина, предпочитайте тези с ярко оранжев цвят, а кожата им трябва да е леко отпусната, а не врърда. Това означава, че са узрели и ще се белят по-лесно.

Съхранение

Мандарините спокойно могат да бъдат съхранявани на вашият кухненски рафт в продължение на 1 седмица.

В хладилник може да ги съхраните до 2 седмици.

 

Ако вкусът им ви е умръзнал или просто искате да го разнообразите пробвайте следната изключително лесна рецепта:

 

Рецепта – разтопен шоколад с мандарини

1.Разтопявате един или два шоколада – за предпочитане натурални и още докато е топъл го поставяте в купичка.

2. Обелвате мандарините и ги разделяте на парченца.

3. Може да топите парченцата направо в разтопеният шоколад или да залеете парченцата мандарини с разтопеният шоколад. И двата вариянта са вкусни.

 

Да ви е сладко!

{jcomments on}

{loadposition top1}

Write A Comment