Тренировки

Как да избягаме от градската сивота

Pinterest LinkedIn Tumblr

Как да избягаме от градската сивота

Да мислите нестандартно и да решите да опитате непознатото, може да подобри не само вашето бягане, но и да добави нов живот във вашата тренировъчна „рутина”.

„Но” ще заявите, „ Тренировките ми са разнообразни. Включвам дълги бягания, скоростни тренировки на стадиона и темпови бягания.” Това е чудесно и има сигурна заслуга при специализирани тренировки, но колко често сте имали болежки, контузии или сте били отегчени. Въртенето само на обиколки на стадиона или бягане по дългите, твърди и равни шосета могат да направятуязвими към контузии мускулите, които не използвате.

Разнообразието, което ви очаква по черните пътища и пътеки, камъните, корените и най-различните неравности по тях, не само ще заздравят вашите глезени, но и ще помогнат да отворите повече крачката. Изкачванията и техничните спускания увеличават стабилността и силата в краката. Но най-хубавото, което ви предоставя бягането сред природата е, отварянето на нови хоризонти, докосване до дивия живот и оценяването на природната красота, до която никое шосе не води.

Веднъж след като отворите кутията на разнообразието и опитате от разкоша на бягането сред природата, вашите тренировки и състезания ще ви поставят пред съвсем нови изпитания. Смяната на сезоните и различните метеорологични условия, вече няма да ви правят толкова голямо впечатление. Увеличаването нафактора на забавлението и тестването на вашите граници като атлет са едни от бонусите, които получавате, подобрявайки и тонизирайки вашата цялостна подготовка. С подновяване на подхода ви към тренировките, чрез нови и стимулиращи предизвикателства, щедостигнете до по-високи граници.

 

 

1 Comment

  1. Както ”live to run” , може да бъде и ”run to live” :))

Write A Comment