Състезания

Какво се случи на Шри Чинмой маратон?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Шри Чинмой маратон или първоаприлският маратон, както го наричаме ние от RunBG,беше идеалният старт на сезона. Едва ли можеше да си пожелаем по-силно начало. Времето беше идеално, докато в София беше мрачно и валеше сняг,на гребната база в Пловдив грееше слънце и беше топло. На това прекрасно събитие присъстваха около 120 участника от 25 населени места от България и света. Цялостната ни оценка за събитието е много положителна, но добрата новина е че организаторите се стараха и през следващата година ще е на доста по-високо ниво.

Дали заради факта, че беше 1-ви април, атмосферата на състезанието беше много приятна. През нашия поглед събитията от подобен характер започват да стават все по-социални и атмосферата наподобява тази от състезанията по ориентиране. Специален принос за атмосферата на състезанието имаше и групата за “Неделни бягания в Борисовата градина”, която не спря да сипе лъжи и закачки преди, по време и след състезанието, което приповдигна духа на всички участници.

Шричинмой маратон имаше две дисциплини – маратон и полумаратон. Състезанието в маратона беше оспорвано от самото начало, където групата Илия Кацаров, Бойко Златанов, Димитър Давидов и Милен Балабанов се движеше компактно до шестата обиколка. В началото на осмата обиколка групата на водачите се редуцира след атака на Илия Кацаров, който спори до финала с Бойко Златанов. Резултата е нов рекорд на състезанието 2:57:44, като двама състезатели успяха да слязат под 3-часовата бариера.

При жените Христина Козарева не остави никакви шансове на конкурентките си, завършвайки маратона за 3:12:00.

Полумаратонското състезание също бе на ниво и предостави доста интересни моменти и добри времена. При мъжете победител е Станимир Бочев, с време 1:20:12, който до последните метри бе следван от Анатолий Шавлов, който не можа да удържи финалния спринт. Трети се класира Красимир Чотов с време 1:23:45. При жените състезанието също беше интересно с размяна на водачеството в първите обиколки. След дванадесетия километър Вероника Цинцева направи откъсване и наложи силно темпо, на което не получи отговор до края. В крайното класиране на първо място е Вероника Цинцева с 1:40:57, втора Евелина Златанова с 1:45:20 и трета Весела Илиева – 1:49:53.

jeni

Имаше и награда за най-ексцентрично изглеждащ състезател. Призът бе връчен на Димитър Шалваджиев, който нямаше силна конкуренция и спечели убедително пред аплодисментите на публиката, която никак не беше малка. По наши преброявания е възможно да надминат по брой публиката на някои футболни отбори от А футболна група.

ексцентричен състезател

Шричинмой маратон – на кратко приятно състезание, хубаво време, приятна обстановка. Следващата година отново и по-добре. Ако сте се мислили дали да отидете и не сте дошли, определено можете да съжалявате.

Очакваме всички отново на маратона в Каварна на 12 Май. 

Класиране – Крайно класиране (виж файла в края на статията)

Маратон

Мъже

1. Илия Кацаров – 2:57:44

2. Бойко Златанов – 2:58:25

3. Димитър Давидов – 3:05:30

 

Жени

1. Христина Козарева – 3:12:00

2. Малина Вацкичева – 3:32:09

3. Станимира Стефанова – 4:35:00

 

Полумаратон

Мъже

1. Станимир Бочев – 1:20:12

2. Анатолий Шавлов – 1:20:33

3. Красимир Чотов – 1:23:45

 

Жени

1. Вероника Цинцева – 1:40:57

2. Евелина Златанова – 1:45:20

3. Весела Илиева – 1:49:53

5 Comments

 1. Иван Димитров Reply

  Как може да няма класиране дебиш 🙁 50 човека на старта и да не знаем кои къде е на финала…

 2. Administrator Reply

  Още изчакваме класирането от организаторите. 🙂 И ние искаме да стане по-бързо!

 3. Даниел Панев Reply

  Това класиране смуче яко 😀
  С Иван Илчев и Мария Николова финиширахме заедно и просто няма как Иван да ни е дръпнал с 3 минути 😀 😀 😀

 4. Даниел Панев Reply

  Това класиране смуче яко 😀
  С Иван Илчев и Мария Николова финиширахме заедно и просто няма как Иван да ни е дръпнал с 3 минути 😀 😀 😀

Write A Comment