Тренировки

Групово бягане в Борисова градина

Pinterest LinkedIn Tumblr

Групови бягания в Борисова градина има от доста време. Ние от RunBG започнахме с една много малка група от 4 човека през 2011-та година. Постепенно групата започна да се увеличава и дори през зимните месеци не намаляваше, а напротив увеличаваше се. Това бе през далечната 2011-та година. От тогава мина доста време, а зад гърба си имаме безброй групови тренировки. Събирали сме се от 2 до 100 човека. Бягали сме с коледни шапки, а често се засичаме с нашите приятели от “Велоразходка”.  За нас времето не е от значение, събираме се в дъжд и пек, сутрин и вечер, дори когато има сняг и лед. 

Дори, когато навън вали ние се събираме и споделяме любимото си хоби с останалите.

Защо тренираме заедно ли? Причини много – защото е по-забавно, защото се мотивираме взаимно, защото срещаш много интересни хора, защото научаваш много нови неща и интересни места за бягане, организираме се да пътуваме за интересни състезания или за тренировки извън София. 

vecherni byagania

Снимка от групово вечерно бягане до езерото Панчарево. Фотограф Крисо Кирилов

Колко бягаме и аз може ли да се включа? това е въпросът, който ни задавате най-често. Винаги е различно, но обикновено от 5 до 25км. Винаги зависи от желанията и възможностите на групата. Понякога групата се разделя и хората се групират в по-малки групички според темпото или дистанцията. 

Кой може да се включи? Всеки имащ желание. 
Къде оставяме вещите си? В автомобили на други бегачи или в най-близкото заведение. Повярвайте ни хората в най-близкото заведение вече ни познават и знаят, какво ще пием след тренировката.
byagane i prikazki

Много често се събираме след тренировка или състезание и обменяме опит и интересни преживявания.

Къде се събираме? В Борисова градина имаме 2 обичайни места за събиране. Едното е на езерото Ариана, а другото е пред зала София, намираща се до националния тенис център (алея Яворов)

Езеро Арианасъбираме се на мясото обозначено с червено кръгче.

ariana

Зала Софияпред Пицария Джиков в близост до Национален тенис център.

djikov

Как разбираме кога има групово бягане? Организираме се във фейсбук група – ГРУПОВИ БЯГАНИЯ В СОФИЯ. Там посочваме мястото, часът и приблизително трасе по което смятаме да бягаме. 

Какво правим, когато денят е къс, но не искаме да пропуснем бягането по любимите алеи?  Повечето алеи в Борисова градина са осветени, но обикновено голяма част от редовните бегачи носят собствено осветление, за по тъмните участъци.

 chelnik

 Вечерно бягане по пълнолуние край езерото Панчарево.

Тествайте приложения и устройства за измерване на тренировките си

Освен да бягате от 2 седмици имате възможност да изтествате най-добрите GPS часовници на GARMIN. В момента разполагаме с 2 базови часовника Forerunner 15 с пулсомер, които всеки желаещ може да тества в продължение на 7 дни. Всяка седмица нови хора имат възможност да тестват 1 мъжки и женски часовник. На какъв принцип става тестването ли? На случаен или просто трябва да заявите желанието си седмица по-рано. Скоро редовните бегачи в групата ще могат да тестват и част от най-новите и по-висок клас часовници. 

garmin forerunner 15

Garmin Logo

Може да се присъедините и към нашия STRAVA отбор и да следите тренировките на останалите. 

Write A Comment