runbg

Петък, 02 28th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Филм за Дейвид Рудиша

Оценете
(2 гласа)

Наскоро попаднахме на инересен филм посветен на живота на кенийският атлет на 800м - Дейвид Рудиша и неговият треньор-ментор Брат Колм О'Конъл.Продукцията е на BBC и е заснета в продължение на 10 години, а историята започва през 2005г, когато Рудиша е едва на 16 години. Той пристига на тренировъчен лагер преследвайки целта да постигне олимпийски медал, подобно на своят баща, който през 1968г печели сребърен медал. 

Тренировъчния лагер е воден от най-необикновения треньор - мисионер и треньор на любители Брат Колм, който бързо съзрява таланта на Рудиша. Филмът проследява техните перипети до Олимписките игри в Лондон, където Дейвид Рудиша прави най-доброто бягане в живота си, пробягвайки 800м за 100 секунди и поставяйки нов световен и олимпийски рекорд. 

В последствие установихме, че мястото където се развива действието - "Итен - Градът на шампионите" е и мястото, където тази зима тренираха  българските атлети Митко Ценов, Йоло Николов и Милица Мирчева. Митко разказа, че на това място в Кения, ходят почти всички топ атлети от Кения и цял свят. На вечерните тренировки се събират по 200 човека, а първи коридор е издълбан от многото бягащи. За престоя си там българските атлети са се запознали и с треньорът на Рудиша, който по това време се е намирал в Европа.

https://www.youtube.com/watch?v=PXBYrKdx7og

Poster-landscape-with-text-770x544

 

Прочетена 1399 пъти Последно променена в Четвъртък, 28 Май 2015 05:52
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Лични постижения Филм за Дейвид Рудиша