runbg

Сряда, 10 16th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Йоло Николов и пролетните състезания

Оценете
(0 гласа)

През миналата есен направихме интервю с най-добрия ни състезател по маратон и настоящ балкански шампион - Йоло Николов. Естествено няма как да не се интересуваме от неговата подготовка и планове за новият сезон. 

Подготвителен лагер в Кения

Подготвителнте лагери са изключително важни за всеки атлет с амбиции. Различното, което се случи с Йоло Николов и част от отбора на СК Атлет Мездра бе подготвителния лагер в Керичо, Кения от декември до началото на февруари. Този лагер замести обичайния зимен лагер на Белмекен, където зимата и студа затрудняват пълноценната подготовка.

В Кения най-добрият ни маратонец се подготвя редом с част от най-елитните бегачи в света и взе участие в няколко кроса. За местните бегачи сподели, че е трудно и почти невъзможно да бъдат победени докато се състезават в родината си. Това се дължи до някъде и на специфичния климат и до голяма степен в класата на кенийските бегачи, които доминират в средните и дългите бягания. Относно менюто и специалитетите на местната кухня сподели, че в Кения бегачите често хапват традиционното угали, което много наподобява нашия качамак. 

Iolo Nikolov  Kericho Kenya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 снимка от лагера в Керичо, Кения

Пролетни полумаратони и маратони

Йоло Николов сподели плановете си за участие в два полумаратона и един маратон тази пролет. През месец март му предстои световно първенство по полумаратон в Дания. Почти сигурно ще участва и на Балканското първенство по полумаратон седмица по-късно в Албания. Николов ще участва и в силния маратон в Дюселдорф, където има силно кенийско и етиопско присъствие. Целта му естествено е добро представяне и силен резултат. Към днешна дата най-доброто постижение на Йоло Николов в маратонската дистанция от 42.195м е 2:19.38 часа от Балканиадата в Подгорица.

6 април - Албания - Балканско първенство по полумаратон

29 Дания - Световно първенство по полумаратон

27 април - Маратон Дюселдорф

В началото на месец май очаквайте интервю и разказ за случилото се на тези състезания.

 

Прочетена 1512 пъти Последно променена в Сряда, 12 Март 2014 08:05
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Лични постижения Йоло Николов и пролетните състезания