runbg

Сряда, 10 16th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Човекът срещу Машината

Оценете
(5 гласа)
Човекът срещу Машината снимка: Бранислав Бранков

В бягането обикновено съперниците са хора. Днес в планината Витоша се проведе предизвикателството "Изпревари лифта", организирана от сдружение "Маратон 2006".

Човекът, който дръзна да предизвика "машината" бе Кирил Николов, а и не беше сам. В това предизвикателство се включиха и много други участници. Концепцията бе на пръв поглед лесна. Стартираш заедно с лифта и целта ти е да го изпревариш до следващата станция на "Бай Кръстьо". Дистанцията е на пръв поглед кратка, но се намира в един от най-стръмните участъци на Витоша.

Кирил Николов успя да победи лифта от Драгалевци до станция Бай Кръстьо, но сподели, че не е било лесно. В началото се е движел паралелно с лифта, докато в един момен осъзнава, че има пасив от 20 секунди и така започва една от най-трудните гонки за сезона. След предизвикателството Дизела сподели следното "Беше много, много трудно. Толкова не помня кога за последно да съм се напъвал". Въпреки трудностите той успява да настигне лифта едва в последните 50 метра, където спечели и малка преднина от 6 секунди. В крайна сметка времето на Кирил е точно 15:00 минути.

След Кирил Николов бягаха и Андрей Абаджиев и Петър Попункьов, които се опитаха да наваксват пасива до последната станция на лифта - "Голи връх", като изминаха дистанцията за 42 минути.

Световното първенство по ориентиране - 5-те върха, XCo Adventure Cup, надбягването с лифта. Какво ли предстои? Скоро ще узнаем, а ние ще ви държим в течение.

Класиране може да видите тук.

 

Прочетена 2417 пъти Последно променена в Понеделник, 14 Октомври 2013 05:54
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Лични постижения Човекът срещу Машината