runbg

Вторник, 10 15th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Духът на маратона

Оценете
(1 глас)

Духът на маратона "Spirit of the Marathon" е документален филм разкриващ духа на маратонското бягане и направен от Джон Дънам (Jon Dunham). Филмът разказва историята на 6 маратонци докато тренират и се състезават на маратона в Чикаго през 2005-та година. Първата прожекция е излъчена за първи път на Международния Фимлмов Фестивал в Чикаго на 5 октомври 2005 г. 

Главните действащи лица във филма са:

Дина Кастър /Deena Kastor/ - елитен маратонец
Даниел Дженга /Daniel Njenga/ - елитен маратонец
Джери Майерс /Jerry Meyers/ - любител маратонец
Леа Кайли /Leah Caille/ - любител маратонец
Лори О'Конър /Lori O'Connor/ - любител маратонец
Раян Брадли /Ryan Bradley/ - любител маратонец

Във филмът ще успеете да доловите, каква е атмосферата и духът на маратона през множество гледни точки. През призмата на елитни маратонци, начинаещи маратонци и част от най-легендартните треньори и състезатели в маратона като Алберто Саласар. Препоръчваме ви го, приятно гледане!

Прочетена 2040 пъти Последно променена в Петък, 07 Декември 2012 13:36

1 коментар

  • Връзка на коментара Георги Урумов
    Георги Урумов Събота, 29 Декември 2012 21:26
    Филмът наистина е добре направен, и определно вдъхновяващ за хора като мен, на които им предстои първият маратон през 2013 г. Книгата, която прочетох преди няколко дни, обаче, "Born to Run" на Кростофър Макдугъл, промени представата ми за бягането изцяло и съм сигурен, че с ценните съвети за техниката на бягане на дълги разстояния, ще подобря значително подготовката си! Препоръчвам горещо тази книга на всички, които се занимават с багане и професионално и любителски:)
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Лични постижения Духът на маратона