runbg

Събота, 10 20th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Байк и рън за Чепън 2015 г

Оценете
(0 гласа)

Байк и рън за Чепън 2015 г.:  Четвърто издание, част от форума „Зелени дни“

Ежегодното състезание „Байк и рън за Чепън“ ще се проведе на 25 април 2015г., като традиционно  откриващо събитие от програмата на форума за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (22-24 май).  Организатори са Adventura и магазини „Стената“ в партньорство с община „Драгоман“. За втори път форматът на състезанието наред с маршрут за планинско колоездене включва и част бягане.  Посрещнало над 290 колоездачи и бегачи през 2014 г., тази година се очаква за състезателната програма да се регистрират близо 500 човека в двете й направления.

bike 4 chepan

Велосипедистите и бегачите (мъже и жени) ще могат да премерят сили в две категории – юноши (до 18 г.) и възрастни като могат да избират между два маршрута: 42 км и 21 км. При предварителна регистрация онлайн таксата за участие е 15 лв. и 20 лв. на място. Стартовият пункт и  мястото на срещата за двете състезания е пред сградата на Община Драгоман в 8:30 ч. Началният час на бягането е в 9:30, а на вело състезанието – в 10:30.

 Ограничения в степента на професионална подготвеност на състезателите няма, фокусът на състезанието е по-скоро образователен и развлекателен. Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител.  Контролните пунктове ще бъдат обявени на място, а наградният фонд е осигурен от Ram Bikes, магазини „Стената“, Deuter и Julbo.

Актуална информация онлайн

 „Байк и рън за Чепън“

www.facebook.com/Bike4Chepan

„Зелени дни“
www.zelenidni.com

Подробна информация за маршрутите

Маршрут 41 км (голям трасе)
Маршрут 21.3 км (малко трасе)

Байк и рън за Чепън от 2012 г. досега
Наред със задължителния спортен дух, адреналин  и постиженията на участниците,  за четирите години от съществуването си събитието запозна стотици присъстващи  с Чепън планина и Драгоманското блато като близки до София туристически дестинации.  Организаторите  на „Байк и рън за Чепън“  изненадаха стотиците посетители с редица активности,  съпътстващи състезателната програма  – турове с гид сред живописната природа в региона, презентации и прожекции на еко тематика и интерактивни игри за май-малките.

В този смисъл „Байк и рън за Чепън“ е не просто ежегодна среща на любителите на активния спорт сред природата и приятелите на планината.  То дава възможност за обмен на емоции и идеи на широк кръг активни хора със зелено прогресивно мислене докато същевременно изпълнява основната си цел -популяризиране велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. 

Прочетена 1237 пъти Последно променена в Вторник, 24 Март 2015 07:18
Още в тази категория: « Филм за XCo Adventure Cup 2014 Buhovo Run »
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Байк и рън за Чепън 2015 г