runbg

Неделя, 10 20th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Маратон София 2014 - наредба

Оценете
(0 гласа)

право на участие

 
До участие в Маратон София на всички дистанции се допускат участници от страната и чужбина, като за дистанцията 42.195 км. право на участие имат само навършилите 18 години към деня на състезанието – (родени 1997 год. и преди нея). За участниците в Националния шампионат по маратон за мъже и жени е необходимо да са подновили тяхната регистрация за 2014 год.
 
Такса участие:
 
8 км. – 3 /три / евро = 6.00 лв.
 
20 км. – 5 / пет / евро= 10.00 лв.
 
42.195 км. – 15 / петнадесет / евро = 30.00 лв.
 
Може да платите по елекртонен път след като се регистрирате онлайн. И в брой при получаване на стартовия номер от пункта.
 
Услуги включващи в такса участие
 
Състезателите в дисциплините 8 км, 20 км и 42.195 км получават стартов номер с електронен чип за коректното измерване на времето за пробяганото разтояние. Медицинска помощ. Освежителни и подкрепителни пунктове с гъби за освежаване, вода и изотонични напитки.На финала – маса с плодове, вода и топли напитки. Гардероб за съхранение на дрехите. Възпоменателен подарък от организатора. Всички завършили дистанциите 20 км и 42.195 км ще получат медали.
 
Акредитация, Записване и Получаване на номера
 
Записването за участие става само чрез формата в сайта на Маратон София www.marathonsofia.com . Означените със звездичка полета са задължителни за попълване с коректна информация от участника.
 
Състезателите – участници в Националния шампионат за Мъже и Жени , изпращат своите заявки една седмица преди състезанието на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Състезателите в маратонската дистанция е необходимо да носят предсъстезателен медицински преглед и ЕКГ, извършен до 3 /три/ дни преди датата на състезанието, както и документ за самоличност.
 
„ Съгласно закона на Министерство на здравеопазването.
 
НАРЕДБА № 8 ОТ 18.03.2005 Г. ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ НАЧАЛНИ, ПЕРИОДИЧНИ И ПРЕДСЪСТЕЗАТЕЛНИ МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ НА ЛИЦА, УПРАЖНЯВАЩИ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ
 
Издадена от министъра на здравеопазването, обн., ДВ, бр. 28 от 1.04.2005 г., в сила от 1.04.2005 г.
 
„Предсъстезателен медицински преглед ”
 
Всяко лице практикуващо различни видове спорт и участващо в състезания от професионален и аматьорски характер подлежи на предсъстезателен медицински преглед. Тези прегледи са клинични и се извършват в рамките на 3 дни преди деня на състезанието в клинично заведение. Този преглед има за цел да провери здравословното състояние на спортиста и да определи дали той може да участва в състезанието или не. Измерва се кръвно налягане и пулсова честота на състезателя. Ако прегледът не е редовен или предварително заверен, спортиста не се допуска до състезанието.)
 
Предсъстезателните медицински прегледи могат да се извършват от спортни лекари и /или вътрешни болести “
 
Участниците на 8 км и 20 км. – трябва да представят само предсъстезателен медицински преглед. За участниците в масовата дистанция не е необходим предсъстезателен медицински преглед.
 
При невъзможност състезателите да си направят предварителен медицински преглед, организаторите на Маратон София са подсигурили лекарски екип на мястото за получаване на номерата и е възможно да се направят медицински прегледи на място.
 
В деня на състезанието, всички състезатели в най-дългата дистанция са длъжни да се явят 30 минути преди старта с прикрепени номера на гърдите и гърба, на посоченото място от организаторите за предстартова проверка. Състезател, който не се яви на предстартова проверка, губи право на класиране.
 
Източник: http://marathonsofia.com/?s=%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0
Прочетена 2660 пъти
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Маратон София 2014 - наредба