runbg

Неделя, 01 26th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Уикенда на българското бягане

Оценете
(1 глас)
Уикенда на българското бягане Явор Николов
Изминалият уикенд бе уикенда на българското бягане на дълги дистанции. Случиха се доста важни събития и за щастие някои влязоха в спортните новини на по-големите медии. Ние направихме един своеобразен обзор на събитията свързани с бягането, които се случиха през изминалите почивни дни. Започваме с майсторите:
 
Атлетика
Йоло Николов спечели балканската титла по маратон на международния маратон в Подгорица (Черна гора) с личен рекорд от 2:19:38 часа. Неговото най-добро постижение до момента беше 2.23:25 часа от маратона на София.
Photo: KrisoKirilov
При жените неостаряващата Милка Михайлова се нареди трета с време от 2:56:0 часа. Иван Попов спечели второто място в полумаратона с 68:30 мин, където Митко Ценов се класира четвърти.
 
Прочетете интервюто с Йоло Николов, което той даде преди да замине за Подгорица - тук.
 
Любителско бягане

 

#SofiaEveningRun Събра 700 любители на бягането в Борисовата градина, за един истински празник на спорта. Бягаха много деца, любители, а най-емоционални бяха включилите се 120 корпоративни щафети. Събитието се превърна в най-големия корпоративен тийм билдинг на открито, а организатор бе спортен клуб Бегач. Вижте резултатите тук.
 
Ултрамаратони
На ултрамаратона Virgin Forest Trail имаме отлично представяне на българските бегачи. В Гърция Мария Николова се класира втора на 106км, а Тони Петков се нареди на трето място на 46км. На дистанцията от 160км Пламен Цукев завърши на шесто място.
 
Маратони
Есента е единия от най-благодатните сезони за бягане на маратон. В момента се организират маратони из цяла Европа, както и в близките на нас балкански държави, където традиционно има големи групи от български бегачи (Маратоните в Истанбул и Атина са едни от най-масово посещаваните от българи маратони). Пожелаваме успех на всички на които им предстои да бягат тази есен. 
 
Предстоящи състезания
Следващите събития в календара са The Cactus Run на 10 ноември и The Christmas Run на 15 декември, които са част от RunBG Trail Series.
 
Прочетена 2218 пъти Последно променена в Понеделник, 28 Октомври 2013 18:24
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Уикенда на българското бягане