runbg

Вторник, 10 15th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Отворена е регистрацията за XCo Adventure Cup

Оценете
(1 глас)
От 09.07 до 31-ви август феновете на приключенията на открито могат да се регистрират за участие в четвъртото издание на XCo Adventure Cup. Екстремното състезание на България ще се проведе традиционно в края на септември, този път от 19-ти до 22-ри.  
Регистрацията е отворена за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас и да се придвижва сигурно в планински терени. Регламентът изисква и основни познания в скално катерене, спускане на рапели, колоездене, плуване и гребане. Всички екипи са от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.  
Екстремното състезание на България, XCo Adventure Cup вече е включено и в календара със събития на международната мрежа за екстремни спортове – www.sleeepmonsters.com   
Очаква се участие на близо 40 български и чужди отбори, като за ранна регистрация е предвидено намаление от таксата за участие - до 31 юли тя е 50 лв за участник. След това, за да застане на старта, всеки състезател ще трябва да заплати по 75 лв. 
В рамките на 3 дни спортистите ще трябва да преминат дълго над 200 км трасе някъде из страната. Подробностите за маршрута ще се пазят в тайна до самия ден на състезанието, предварително ще бъде обявен само регионът на маршрута. За успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.  
Основни спонсори на проявата в края на септември са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce. 
 
Регламент, видео и снимки от XCo Adventure Cup 2012, 2011 и 2010 можете да
намерите на уебстраницата на състезанието http://www.adventure-cup.xcosports.com.  
За XCo Adventure Cup:
От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. Миналата година победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които изминаха 256 км по поречието на Русенски Лом и региона на Русе за чисто време 22 часа и 49 минути. За изминалите три години над 100 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата. 
 
За повече информация: 
Мобилен:  +359892233040 
Ел. поща:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;  
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
ФОТО: Камелия Атанасова
Прочетена 1334 пъти Последно променена в Четвъртък, 11 Юли 2013 07:58
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Отворена е регистрацията за XCo Adventure Cup