runbg

Събота, 12 07th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Благотворително бягане в помощ на Йордан Петров

Оценете
(5 гласа)

На 20.01.2013г в с.Железница се проведе благотворителното бягане в подкрепа на таланта на леката атлетика Йордан Петров. Състезанието, което бе част от веригата RunBG Trail Series събра 130 бегачи, както и доста желаещи, които дойдоха, за да помогнат на място и да окуражат бягащите. 

Йордан Петров участва на по-трудната дистанция от 13км и се класира на трето място като само малко загубване в последните километри го лишиха от по-челно класиране. Самият Данчо сподели, че няма много опит в подобен род състезания, но е бил доволен от състезанието, трасето и атмосфера. Преди младата надежда се наредиха само най-добрият състезател на България по лятно ориентиране - Кирил Николов, който е и вице-европейски шампион. Втори се класира Петър Попункьов, също състезател по ориентиране.

 

Йордан Петров пристигна в София в ранната сутрин на 19.01 и беше посрещтнат от главните инициатори на инициативата, Кирил Николов и runbg.net. Програмата включваше:

- настаняване в студентски град

- тренировка за Данчо преди старта в неделя

- срещи с хора, желаещи да помогнат

- кино - Данчо за пръв път отиде на кино и за пръв път влезе в мол. Филмът, който гледа бе "Джанго без окови"

- В неделя Данчо участва в RunBG Trail Series - Голям Сечко Рън, където получи екипировка от спонсорите на състезанието XCoSports. Имаше и участници, които подариха собствена екипировка и други подаръци. В късния следобяд Данчо бе ангажиран с инициативата/стипендията на Николай Михайлов и получи костюм за абитурентския бал.

Й.Петров с медала от Голям Сечко Рън

Й.Петров с нов костюм и медала спечелен от Голям Сечко Рън

Резултат от кампанията:

За времето преди старта и на самото състезание бяха събрани общо - 977лв./средствата са внесени по сметката след състезанието/. Данчо получи много екипировка и доста подаръци. Освен подаръци той преживя и доста приятни емоции и получи подрепа и сили да тренира по-усърдно. Успя да посети Национална Спортна Академия, където желае да учи след като завърши спортното училище в Добрич.

В момента Йордан Петров тренира за маратона в Анталия, където цели челно класиране и време от 2часа и 30 минути.

Кампанията не е приключила и всеки, който не е успял може да помогне на Данчо, като дари на неговата сметка:

Райфайзен Банк, Йордан Петров и Николай Желев – IBAN BG43 RZBB 9155 1003 1349 83

Благодарим на всички, които помогнаха до момента. Обещаваме да ви държим в течение, как върви развитието на Йордан Петров и какви успехи постига. 

 

Прочетена 2276 пъти Последно променена в Понеделник, 21 Януари 2013 16:40
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Благотворително бягане в помощ на Йордан Петров