runbg

Неделя, 02 23rd

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Филм за XCo Adventure Cup + видео конкурс

Оценете
(2 гласа)
Филм за XCo Adventure Cup + видео конкурс Камелия Атанасова

Предстои премиерата на официалния филм за екстремното състезание на България - XCo Adventure Cup 2012. Представянето ще е на 28.11.2012г от 19:30ч в Аула Максима, УАСГ, бул. Хр. Смирненски 1, София.
Цената за вход е  3 лв, а излъчването е част от "Дни на Предизвикателствата".

Екстремното състезание на България - XCo Adventure Cup се провежда вече три години, а тазгодишното издание (21-23 септември) беше уникално като типове препятствия, метеорологични условия и преживяване. 
Официалният филм за 3-дневното приключение е готов и премиерата му ще е в рамките на втората вечер от фестивала „Дни на предизвикателствата” (началният час на цялото събитие е 18;30ч). Авторът Алеко Желязков е успял да предаде духа на XCo Adventure Cup 2012 - адреналин на макс, екстремни кадри и ведро настроение въпреки умората. И всичко това - през гледната точка на един от отборите, който участва вече две години в надпреварата. Вижте кой - на премиерата.

История на XCo Adventure Cup: От 2010 г; XCo Аdventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Аdventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. В тазгодишното издание победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков. Те изминаха трасето от 256 км в долината на Русенски Лом за чисто време 22 часа и 49 минути; За изминалите 3 години над 100 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата.

Тази есен от XCo Sports организираха  и видео конкурс "Щура есен".

Ето и най-харесваното видео направено от Георги Палазов "Моето лято 2012"

Видеото победител, избрано от журието е на Мартин Антонов "Очи в очи с планината"

Поощтрителна награда получиха:

 Христо Чилов – "Waterfall”

и Иван Иванов за „Weekend Riding With Friends”

В конкурса участва и двукратния, до момента победител в RunBG Trail Series - Кирил Николов

В топ 10 на най-харесваните видеа е и това на Иван Сираков, който също взе участие в първото издание на RunBG Trail Series

Прочетена 1237 пъти Последно променена в Вторник, 27 Ноември 2012 13:02
Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Филм за XCo Adventure Cup + видео конкурс