runbg

Петък, 04 19th

Last updateПон, 13 Фев 2012 6am

Мальовица Скайрън

Оценете
(1 глас)

След организирането на Обиколката на Витоша организаторите решиха да поставят началото на първото състезание от типа скайрънинг (skyrunning). На 15.09.2012 се организира  Мальовица Скайрън маратон. Състезанието ще проведе за първи път в Рила планина, в подножието на един от най-красивите върхове в България - Мальовица.

Маршрутът (13км): Старта на състезанието е на поляната пред ЦПШ „Мальовица”.Тръгва се по маркирана пътека по посока на хижа „Мальовица” до пресичането и на бетонния мост. Следва стръмно изкачване до сливането с пътеката за Страшното езеро, по която на серпентини изкачваме Вълчият улей. След кратко достигаме  Раждавишки превал, минаваме  в подножието на вр. Камилата и траверсираме на югоизток, където достигаме началото на улея между вр. Ловница и вр.Камилата. На премката започва спускане към заслон „БАК”. От там спускането продължава по туристическата пътека към Втора тераса.  Маршрутът  продължава по пътеката за Еленино езеро, след което следва изкачване към лобното място на единайсете алпинисти .Следва изкачване на източния склон на вр. Орлето до достигане на североизточния ръб на вр. Мальовица и право към върха по осигурителен парапет с повишено внимание . Достигайки в. Мальовица  се отправяме към главното било по посока Еленин връх  и се спускаме по лятната пътека покрай Еленино езеро ,през  Втора тераса  до  хижа „Мальовица” където е финалът.

мальовица скайрън

*Кликни върху снимката за повече детайли

Състезанието е с висока степен на трудност и риск - Ако нямате опит в планината и планинските състезания не ви препоръчваме да стартирате точно тук.

Старта на състезанието ще бъде даден на 15.09.2012 в 10:00 часа на „Меча поляна“  пред ЦПШ „Мальовица“.

Закриването ще бъде в 15:00 часа пред хижа „Мальовица“.

Всеки участник трябва да достигне до „Втора тераса“ за контролно време не повече от 2 часа и 30 минути, за да бъде допуснат до втората половина от състезанието. 

Предварителното записване е задължително на едно от следните места:
- Магазин АЛПИ  - гр. София, ул. " Ворино " 19
- На имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." target="_blank">skyrun.maliovitsa@gmail.com

-На телефон: 02/8581969


Стартова такса  -10 лв. Трябва да се плати предварително в магазин Алпи или директно на старта.
Планинска застраховка - абсолютно задължителна!

Прочетена 2953 пъти Последно променена в Петък, 07 Септември 2012 06:03

1 коментар

Влезте, за да коментирате
Вие сте тук:Начало Състезания Мальовица Скайрън